Ηδη δύο μεγάλες βιομηχανίες δραστηριοποιούνται στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ οι ειδικοί σημειώνουν τα σημαντικά οφέλη που έχει το ελληνικό γιαούρτι στην υγεία μας...
Μάλιστα σε σχετικό άρθρο των NY Times τονίζεται ότι οι γαλακτοπαραγωγοί της Νέας Υόρκης έχουν επωφεληθεί ιδιαίτερα από την επιτυχία αυτή του ελληνικού γιαουρτιού, καθώς για την παραγωγή του χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο γάλα απ'ότι για ένα συνηθισμένο γιαούρτι.
Το ελληνικό γιαούρτι μπήκε δυναμικά στην αγορά της Αμερικής το 2008, ενώ οι Έλληνες της
Νέα Υόρκης βοήθησαν στην διάδοσή του...
Μια από τις μεγαλύτερες μάλιστα βιομηχανίες παρασκευής ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ ανήκει σε Τούρκο μετανάστη...
Τώρα πια η πολιτεία της Νέας Υόρκης κυριαρχεί στην αγορά του γιαουρτιού στην Αμερική, ενώ οι θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί βοήθησαν αρκετά την τοπική οικονομία σε αυτές τις δύσκολες εποχές...
http://www.mediagate.gr/World-News/item/13780-NY-Times-Anarpasto-to-elliniko-giaoyrti-stin-Nea-Yorki