Ενας θησαυρός κρυμμένος στην ελληνική φέτα.
Η ελληνική φέτα περιζήτητη στις ξένες αγορές
Ενας θησαυρός κρυμμένος στην ελληνική φέτα.
Τεράστιες είναι οι προοπτικές για την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων που παράγουν φέτα.
Και είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η δαπάνη για κατανάλωση τυριού με την ονομασία «φέτα» είναι ύψους 1 δισ. ευρώ τον χρόνο, οι ελληνικές εξαγωγές είναι μόλις 130 εκατ. ευρώ. Και αυτό τη στιγμή που μόνο η Ελλάδα μπορεί να παράγει τυρί με την ονομασία «φέτα».
Οι Ελληνες κτηνοτρόφοι μπορούν να εκμεταλλευθούν τη διεθνή ζήτηση για τυρί φέτα και αφού πιστοποιήσουν την παραγωγή τους, μπορούν -μέσα από τα κατάλληλα δίκτυα-, όπως είναι η χρήση του Διαδικτύου, να εξάγουν το προϊόν τους.
Επίσης έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο, ενώ ο νέος νόμος
«Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις» επιτρέπει στον παραγωγό να προχωρεί στη μεταποίηση του προϊόντος μέσα στην κτηνοτροφική μονάδα.